Evinizi Isıtacak Dekorasyon Önerileri..

Kış aylarında en büyük keyiftir evde vakit geçirmek…
Dışarıda her ne kadar soğuk ve karanlık bir hava olsa da, mekânlarınıza sıcacık bir görünüm vermemiz mümkün. Mobilyada tasarım üssü MODOKO, kış boyunca yaz sıcaklığını evlerinde hissetmek isteyenlere ‘sıcacık’ önerilerini paylaştı.


-       Renklerin gücünü evinizin havasına sıcaklık getirmesi için kullanın. Kışın soğukluğunu anımsatan gri, mavi, koyu yeşil, kahverengi, füme gibi renkler yerine yazı anımsatan kırmızı, turuncu, pembe, sarı gibi sıcak renklere ağırlık verin. 
 

-       Aksesuar olarak kullanacağınız kokulu mumlar sizi yazın sıcak günlerine taşıyacaktır. Mum ışığının eve kattığı mistik, gizemli ve egzotik hava içinizi ısıtacak. Yine mumun ışıltı ve sıcaklığını yemek masalarınıza da yansıtabilirsiniz.
-       Kışın soğukluğunu unutmak ve baharı hatırlamak amacıyla pencere kenarlarınıza saksı çiçekler koyun. Hoş kokulu olanları tercih etmenizde yarar var.

 -       Evinizde yumuşak ışıklarla rahatlatıcı etkiyi en üst seviyelerde yaşayabilirsiniz. Bu etkiyi renkli ampullerle sağlamanız mümkün.
 -       Ev kokuları da sıcacık bir atmosfer oluşturmanız için bire bir… Evinizde su içinde kaynatacağınız tarçın çubukları hem hoş bir kokunun oluşmasına hem de içinizin ısınmasına neden olacak. Banyolarınıza da hoş kokulu sabunlar koyabilirsiniz.
 -       Kış aylarında daha fazla evde vakit geçireceğinizden oturma gruplarınızın rahat olmasına özen gösterin. Rahatsız bir oturma grubunuz varsa, yumuşak (kuş tüyü) yastık ve minderlerle hareketlendirin.
 -       Duvarlarınıza hareket getirmek için çiçek unsurlu tablolar asabilirsiniz. Ayrıca odalarınızdaki tek bir duvarı sıcak renklerle boyayabilir yine kırmızı tonlarının hakim olduğu duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz.
 -       Zeminlerinizde dokununca sıcaklık hissi veren yumuşak halılar ve minderler kullanın.
-       Bazen dekoratif unsurlar, bazen de kullandığınız renkler evinizin soğuk görünmesine neden olur. Bu yüzden kış aylarında metal objeler kullanmamaya çalışın. Aksesuarlarda doğanın gücünü kullanmaya çalışın. Doğal ahşap objeler, canlı çiçekler evinizde pozitif ve taze bir hava oluşturacaktır. -      Soğuk günlerde kurtarıcı niteliğinde olan battaniye ve şalları, koltuklarınızda ve yatağınızda kullanın. Koltukların üzerindeki battaniye ya da yünlü şal, evinizde sıcak bir görünüm sağlayacaktır.
-       Kumaş seçiminiz de önemli… Keten yerine daha çok yünlü, kadife, dokusu yumuşak kumuşları tercih edin.

2 yorum: