Türk Seramik Sektörünü Temsil Edecek Geleceğin Tasarımcılarını Arıyoruz

Türk Seramik Sektörünü Temsil Edecek Geleceğin Tasarımcılarını Arıyoruz

Türk Seramik Sektörü geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, çevreci ve sağlıklı yaşam çözümleri sunan seramiğin yaratıcı tasarımlarla buluşması amacıyla "Seramik Tasarım Yarışması"na katılmaya davet ediyor.

 Yarattığı katma değer ve istihdam açısından ülkemiz ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri kabul edilen Türk Seramik Sanayisi, kısa sürede dünyanın en büyük seramik üreticilerinden biri konumuna gelmiştir. Yarattığı yenilikçi tasarımlar ile dünyada büyük başarılar elde eden Türk Seramik Sektörü, modern üretim teknolojileri kullanarak iç pazar talebini karşılamanın yanı sıra önemli ölçüde ihracat da gerçekleştirmektedir.

 Çevreci ve sağlıklı çözümler sunan seramik, kendini sürekli yenileyen yaşam mekanlarında yeniden hayat bulması için geleceğin tasarımcıları ile buluşuyor. Çimento, Cami Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "Seramik Tasarım Yarışması", sürdürülebilir, üretilebilir ve uygulama kolaylığı sağlayan tasarımların sektörle buluşmasını amaçlıyor.

Toplamda 100.000 TL ödüllü Seramik Tasarım Yarışması’nda dereceye giren tasarımlar, dünyaca ünlü jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Tasarımcılar  sektörün önde gelenleri ile tanışma ve yapılacak uluslararası bir fuara katılım şansı yakalayacaklar.
Son başvuru tarihi 20 Ocak 2014 olan yarışma, Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan ve halihazırda yurtiçi veya yurtdışındaki üniversitelerin Mimarlık, İçmimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Seramik Bölümleri yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin (sadece son sınıf öğrencileri) katılımına açıktır. Profesyonel olarak sektörde veya sektör dışı çalışanlar yarışmaya katılamaz. "Seramik Tasarım Yarışması" ile ilgili detaylı bilgi http://ceramicsdesign.org/ adresinden edilebilinir.

0 yorum: