82. YAŞ YILINDA ZEKİ MÜREN GÖZ ALICI BİR KOLEKSİYON İLE ANILDI




Zeki Müren’in 82.yaş yılında tarihi El Hamra tiyatrosu stilist ve modacı Ümit Temurçin'in  göz alıcı tasarımlarının sergilendiği 'Stil İkonu Zeki Müren İle Zaman Tüneli' gecesine ev sahipliği yaptı.  4 Aralık Çarşamba akşamı Beyoğlu Pera’nın eski El Hamra Tiyatrosu binasının büyülü atmosferi eşliğinde gerçekleşen gecede Karl Lagerfeld 'in editörlüğünü ve tasarimini yaptigi Alman gazetesi ''Welt am Sonntag'' da modacının tasarımlarını yakından incelemek üzere hazır bulundu. Deniz Akkaya, Cengiz Abazoğlu, Fransız Kültür Atesesi Eric Fajole, modacı Serdar Uzuntaş’ında katıldığı davette iş, sanat, moda ve politika dünyasının renkli simaları bir araya geldi.


 Kişisel styling defileleriyle adını sıkça duymaya başladığımız ilk Türk stilist ve modacı Ümit Temurçin "Pera'nın Kayıp Kadınları" ve "Back to the Nature " projelerinin ardından şimdi de Sanat Güneşi’miz Zeki Müren'e ithafen tasarladığı 'Stil İkonu Zeki Müren İle Zaman Tüneli' gecesinde moda ve sanat severleri biraraya getirerek birkez daha alışılmışın dışında bir projeye imza attı.

Gecede Ümit Temurçin ve ekibinin Zeki Müren’in sahne kıyafetlerinden feyz alarak tasarladığı özel  koleksiyon, Ümit Temurçin moda sunumları ve Zeki Müren’in 82. Yaş yılı özelinde hazırlanmış etkileyici video gösterimi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.  

Sanat Güneşi’mizin muhteşem sesi ve şarkı sözü yazarlığından farklı olarak moda kişiliğinin ön plana çıkarıldığı gecede, Ümit Temurçin özel olarak tasarladığı Zeki Müren kostümleri ve mini haute couture bayan koleksiyonu ile sanatçının sahnede doğuşuna ve son nefesini verirken ki güçlü duruşuna sanatsal bir vurgu yaptı. Gecenin davetlileri 82 yıl sonra podyumda Zeki Müren’in moda dünyasını konuşturan renkli sahne kostümlerini ve makyaj stilini yeniden gözlemleme fırsatını yakaladılar.

Gecede özel tasarım bir anı defteri moda tasarımcıları ve davetlilerin geceye özel notlarını  kaleme almaları için sergilendi. Geceyi takiben Zeki Müren'in 82.yaş yılına özel hazırlanmış bu defter, sanatçının özel eşyalarının sergilendiği müzeye armağan edilmek için gönderilmek üzere hazırlandı. 



ÜMİT TEMURÇİN HAKKINDA

Miami International University of Art&Design’da takı tasarımı üzerine eğitim almış olan Ümit Temurçin, ağırlıklı olarak erkek aksesuarları tasarlamış, tasarımları bugüne kadar çeşitli yerli ve yabancı markanın koleksiyonlarında yer almıştır. Tasarımları ile Eurovision Şarkı Yarışması’nın İsrailli birincisi Dana International gibi birçok ünlünün de tercihi haline gelmiş olan Temurçin, son yıllarda styling üzerine özel çalışmaları ile de ön plana çıkmaya başlamıştır.  ‘’Lost Woman of PERA’’ ve ’’Back to the Nature’’ gibi projelerle adını sıkça duymaya başladığımız Adanalı stilist ve modacıÜmit Temurçin’in çalışmaları hakkında daha fazla bilgi almak için www.umittemurcin.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Temurçin aynı zamanda İstanbul Moda Akademisi (IMA) ‘Görsel Mağazacılık ve Vitrin Tasarımı’ bölümünde eğitmenlik yapmaktadır.



0 yorum: