Henkel Art.Award.’ta yeni heyecan başladı

Henkel, Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenlediği Henkel Art.Award. için başvuru ve katılım çağrısı yaptı. Türkiye’nin de yar aldığı 23 ülkeden kreatif görsel sanatçılara yönelik sanat ödülü, KulturKontakt Austria ve Viyana Modern Sanat Müzesi (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien - mumok) ile işbirliği içinde verilecek. Birinciliği kazanan sanatçıya 7 bin Euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana’da bulunan mumok’ta birer kişisel sergi imkânı sağlanacak. Böylece ödülün toplam değeri 35 bin Euro’ya ulaşıyor.
Sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda sanat odaklı çalışmalara katkı sağlayan Henkel, her yıl Orta ve Doğu Avrupa çapında sanat ödülü veriyor. Bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Henkel Art.Award.’ta yeni heyecan, başvuru ve katılım çağırısıyla başladı.
Bu yılın Henkel Art.Award.’ı, bir kez daha resim, çizim, fotoğraf, video ve enstalasyon alanlarından görsel sanatçılar tarafından sunulan olağanüstü ve inovatif çalışmaları onurlandıracak. Saygın isimlerden oluşacak uluslararası jüri, tüm katılımcılar arasından ana ödül için beş finalisti aday göstermek üzere 2012 yazında toplanacak. Ödül sahibi, Ekim 2012’de Viyana’da gerçekleştirilecek olan bir gala töreninde ilan edilecek.
Henkel CEE (Orta ve Doğu Avrupa Merkezi) Başkanı Günter Thumser, Henkel’in sanat sponsorluğuna her zaman kararlılıkla büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Sanat sadece kültürel değişime değil, karşılıklı anlayışa da katkıda bulunur” dedi.
Genç sanatçılara destek
Henkel CEE ayrıca uzun süredir ortağı olan KulturKontakt Austria ile işbirliği içinde bir kez daha genç Doğu Avrupalı sanatçılar için 2 bin Euro değerinde burs ödülü verecek. Ödül sahibi, KulturKontakt Austria’nın Artists-in-Residence programının katılımcıları arasından seçilecek.
Henkel Art.Award. hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://artaward.henkel-cee.com veya www.facebook.com/HenkelArtAward adreslerini ziyaret ediniz.
Henkel CEE Hakkında:
Viyana’da bulunan Henkel Central Eastern Europe, Orta ve Doğu Avrupa’da ve Orta Asya’da yer alan 32 ülkedeki ticari operasyonların yönetim sorumluluğuna sahiptir. Henkel; deterjan, temizlik malzemesi ve kozmetik alanında en iyi ürün sağlayıcılardan birisidir ve saç kozmetiği ve yapıştırıcılar ve ayrıca yüzey işlemi segmentinde pazar lideridir. 2010 yılında Henkel Central Eastern Europe, 2,880 milyon Euro’luk bir gelir duyurdu ve yaklaşık 9.500 kişi istihdam etti. Henkel ürünleri 120 yıldır Avusturya’da satılmaktadır ve 1927 yılından beri Viyana’da üretilmektedir.
Henkel Hakkında:
Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş alanında lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 48.000 çalışanı bulunan Henkel, 2010 mali yılında 15,092 milyar Euro’luk satış ve 1,862 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır ve şirket “Fortune Global 500” listesinde yer almaktadır.
Hande Ardane
Tel: +90 216 579 40 00 - 4276
Faks: +90 216 579 40 92       
Türk Henkel A.Ş.

0 yorum: