Sanat mucizesi Divriği Ulu Camii Asgold 22 Ayar’a ilham kaynağı oldu


Yüzyıl ötesinden eşsiz bir mimarlık ve süsleme şöleni sunan Anadolu-Türk sanat tarihinin en ilginç olgusu olan Divriği Ulu Camii, görenleri kendine hayran bırakıyor. Alabildiğine özgür bir betimleme coşkusu; çağları, biçimleri aşan olağanüstü bir taş ustalığı ile insalığa armağan edilen bu güzellik, benzersiz olma özelliğini bugün de sürdürüyor.
Anadolu kültürünü ve el işçiliklerini yansıtan Asgold 22 Ayar, dünya sanat tarihinde gözden kaçmış bir başyapıta yeniden dikkatleri çekmek için Divriği Ulu Cami’nin eşsiz süslemelerinden ilham aldı. Divriği Ulu Cami’nin dönemin sanat kurallarına kafa tutan süslemeleri, unutulmuş teknikleri canlandıran usta ellerde muhteşem mücevherlere dönüştü.
Divriği Ulu Camii Şifahane Kuzey Taç Kapısı'ndan esinlenilerek usta ellerin modernize ettiği ihtişamlı kolye ve küpeler, Asgold 22 Ayar’ın en gözde tasarımları arasında yer alıyor. Geçmiş ve gelecek arasında modern ama gelenekçi bir tutumun yaşatıldığı Asgold 22 Ayar kolye ve küpeler; farklı, iddialı ve ağır başlı mücevher taşımayı seven kadınların tercihi olacak. 
Asgold 22 Ayar’ın eşsiz tarımları ile buluşmak için Atasay mağazaları ve Asgold satış noktalarından birine uğramanız yeterli.

0 yorum: