Türkiye 2012 için AŞK diledi..




Penti Dilek Ağacı’nda
90.000 metre kurdela kullanıldı, toplam 512.000 dilek bağlandı 


Penti mağazalarında bulunan Penti Dilek Ağaçları, müşterilerinin yeni yıl dilekleri ile renklendi. Penti geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Dilek Ağacı uygulamasını bu yıl da büyüterek, 120 mağazaya ve 16 AVM’ye taşıdı. Penti Dilek Ağacı için hazırlanan toplam 50.000 kilometre kurdele daha ilk günlerde tükenince 40.000 km. daha sipariş edildi. Penti Dilek Ağaçları’na altı farklı renkte, her biri farklı bir dileği sembolize eden 512.000 adet dilek asıldı. Dilekler renklerine göre; aşk-iş-para-eğitim-sağlık ve barış dileklerini içerdi. Toplam 512.000 adet kurdelede ilk sıra “aşk” daydı. İkinci olarak para, üçüncü olarak sağlık dördüncü olarak eğitim, beşinci olarak da barış dilendi. 



Türkiye Dilek haritası
Penti Dilek ağacı projesini on-line mecraya da taşıdı. Penti Facebook sayfasında geliştirilen Penti Dilek Ağacı uygulamasında yılbaşı öncesi Türkiye genelinde toplam 50.000 dilek dilendi. Aşk, para, sağlık, iş, barış ya da eğitim dileklerinden birini, kendileri ya da sevdikleri için seçen kullanıcılar, dilekleriyle Türkiye Dilek Haritası'nı renklendirdi. 
Yılbaşı öncesi 50.000 kullanıcının 2011'in son dileklerini dilediği Penti Dilek Ağacı Facebook uygulamasında, Türkiye genelinde %29 oranla en çok “aşk” dilendi. %27 oranla “para” aşkı takip ederken, %21 ile “sağlık” 3. sırada yer aldı. %9,5 oranla “eğitim” 4., %8.5 oranla “iş” 5. ve son olarak %5 oranla “barış” dilendi.
Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul, uygulamanın ilk gününden itibaren en çok “aşk” dileyen il oldu. Ankara, Bursa, Eskişehir, Adana ve Antalya da aşk dilerken, büyükşehirlerimizden sadece İzmir en çok “para” dileyen şehir oldu. Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ ve Manisa barış diledi.

0 yorum: