Karim Rashid’in Yeni Saat Tasarımı Alessi Kaj Dijital

 AL2500 SerisiKarim Rashid tarafından tasarlanan yeni dijital saatler, başarılı Kaj koleksiyonunun izinden devam ediyor ve içinde yaşadığımız gerçek dünyaya bir saygı duruşu niteliğinde. Yeni renkler ve pop imajlarla çeşitlenen koleksiyonda, çekici dijital rakamlar, zamanın rahat geçişini ve saatin günlük atmosferini yansıtıyor.
Karim Rashid: “Objelerimiz, dijital çağın çağdaş evrensel kültürünü ve enerjiyi tutsak ediyor. Yeni kültürün, yeni formlar, yeni malzemeler ve yeni stil ihtiyacını ortaya çıkardığını hissediyorum.” diyor.
Karim DQKasa, band ve toka yumuşak ve tek parça üretandan oluşuyor. Tasarımın formu sade ancak Karim’in karakteristiği olan duygusal ve kavisli yüzeyleri yansıtıyor. Dijital ekranı
çalıştıracak butonlar kasanın içine saklanmış. Çalışması için sadece kasa yanlarındaki küçük noktalara basılması yeterli.
UniseksGünlük hayatta rahatlıkla kullanılabilecek bu saat, kayış uzunluğu ayarlanarak bay bayan herkesin bileğine uyum sağlıyor.
Dijital SaatSaatin işlevleri saat, dakika, saniye ile ay ve tarih olarak takvim gösterimi.
Tek tuşla arka ışık aydınlatılabiliyor. Otomatik takvim işlevi ile Şubat ayları da dahil, sonraki aya geçerken takvimi kendisi ayarlıyor.
“Sade bir saat yaratmak demek, sadece tasarım ile değil, işlevlerin en aza indirgenip doğru seçilmesi ile sağlanır.” 

 

Karim Rashid:1960 Kahire doğumlu. Kanada’da Endüstriyel Tasarım lisans diplomasını 1982 yılında aldı. Lisansüstü çalışmalarını İtalya’da sürdürdü. KAN Endüstriyel Tasarım’da yedi yıl, Babil Moda Koleksiyonunda 6 yıl çalıştı. 1993’te New York’ta kendi stüdyosunu açtı. Hayata bakışı ve müşterileri global ancak sanatçı kendisini kültür provakatörü olarak tanımlıyor. Geniş yelpazedeki projeleri, iç mimari, moda, mobilya, aydınlatma, sanat, müzik ve enstalasyon konularını kapsıyor.

0 yorum: