Clarks, ünlü İngiliz kumaş markası Harris Tweed’in mirasını günümüze taşıyor!


Clarks, ünlü İngiliz kumaş markası Harris Tweed’in
mirasını günümüze taşıyor!
Tam 187 yıldır rahatlık ve şıklığı bir arada sunan İngilizlerin ünlü ayakkabı markası Clarks, yeni sezonda yine bir başka ünlü İngiliz’le işbirliği yaptı. Saf yünden, el dokuması kumaşları ile ünlü Harris Tweed’in mirası, Clarks’ın modern çizgisiyle birleşti; ortaya
geçmiş ile geleceğin uyumunu yansıtan trend yaratacak modeller çıktı.

2012 Sonbahar – Kış sezonunda İngilizlerin ünlü kumaş markası Harris Tweed ile işbirliği yapan Clarks, kadınlar ve erkekler için klasikten moderne, şıktan spora uzanan modellerle çok özel bir seri yarattı. İki ikonik İngiliz markasının kalite ve ustalığından esinlenerek yaratılan bu seride; deri ve süet; saf yünden, el dokuması kumaşlar ile birleşiyor.  
Kadınlar için hazırlanan Cornish Ice yosun yeşili ve siyah tüvit renklerini, burnu ve topukları parlak deri ile
kombinlerken Brogue Hamble Oak modelinde koyu kahverengi deri koyu yeşil Harris Tweed kumaşlarıyla
tamamlanıyor.
Erkeklerde ise Montacute Lord modeli yosun yeşili ve siyah Harris Tweed kumaşını Clarks’ın üst kalitede derisiyle
birleştirerek sağlam ayakkabı detayını lüks dokularla birleştiriyor.

Bunlarla birlikte Clarks bu özel seride, sokak ruhunu spor giyim stiline de yansıtıyor.  Jilli Tweed modeli kadınlarda Harris Tweed kumaşını yumuşak süetle birleştirerek mükemmel şehirli bir görünüm yaratırken erkekler için hazırlanan Torbay Point modeli de siyah ve yosun yeşili tüvit süet ile tamamlanıyor.
Clarks’ın Desert Boot ve Natalie gibi efsanevi modelleri de tüvit kumaşla yeniden yorumlanıyor. Erkekler için lacivert ve krem rengi balıksırtı Harris Tweed kumaş lacivert süet ile kombinlenirken kadınlarda kırmızı ve krem balıksırtı Haris Tweed kumaş canlı kırmızı süet ile ustaca bir araya geliyor.





İngiltere’nin dünyaca ünlü iki markasının işbirliği sonucu olan ortaya çıkan özgün modeller adımlarınıza apayrı bir
şıklık katacak.

0 yorum: