60'LARIN GÜNCELLENMİŞ MODASINI VERO MODA ALEXA CHUNG İLKBAHAR 2012 KOLEKSİYONU İLE TANIYIN.



PARLAK RENKLER VE CESUR KOMBİNASYONLAR: 60'LARIN GÜNCELLENMİŞ MODASINI VERO MODA ALEXA CHUNG İLKBAHAR 2012 KOLEKSİYONU İLE TANIYIN.

60’lı yıllar, şıklık ve zarafetten 68 yazına kadar moda için gerçek bir ilham kaynağı oldu. Vero Moda tasarım ekibi en son koleksiyonunda 60’lı yılların mirasının en derinine indi ve rengarenk altmışlar geleneğini 60’lı feminenlerin silüetlerini parlak desenler ile harmanlayarak güncelledi. Okumaya devam edin ve Vero Moda ile birlikte altmışların parlak desenleri hakkında bir trend uzmanına dönüşün.
Parlak ve saykodelik desenler, modada birçok kalıbın dışına çıkıldığı 1960’lı yıllarda en önemli unsurlardı. Sanat, müzik, cemiyet ve mimaride aranan ilham modada tamamen yeni kurallar oluşturdu. Koyu renklerde soyut ve geometrik desenler, gerçekten çarpıcı sonuçlar elde etmek için parlak kırmızı, pembe, sarı ve turuncunun kahverengi veya bej ile korkusuzca karıştırılması sonucu zanaatin başlıca araçları halini aldı.
Çizgiler ve şık çiçekler
Color blocking trendi yeni koleksiyonda halen kendini gösteriyor ancak çok renkli çizgiler ve şık çiçeklere daha fazla vurgu var. Renkler ve formlarla yaptığı dinamik eserinde yumuşak dokunuşlarla sert kenarları birarada kullanan Matisse’nin son çalışmalarının ilham verdiği bu koleksiyonda desenler şık bir güvenin parlak ve renkli havası çatısı altına sığınan biraz romantik bir auraya sahip.
 Mimari tasarım ve yumuşak dökümlü formlar
Koleksiyonun silüeti üzerinde çalışırken, Vero Moda tasarım ekibi gözlerini bedensel ama geometrik formları ile ilham veren Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer’e çevirdi. Bu formlar yumuşak hatlı görünümlerini kısa ve keskin kenar kesim saçlarıyla harmanlayan Peggy Moffit ve Mary Quant gibi 60’ların moda ikonlarının stili ile birleştirildiğinde görünüm son derece çekici bir hal aldı ve modasever kadınların ilkbahar görünümü için eğlence dolu birçok seçenek sunan optimist, neşeli ve parlak bir koleksiyon ortaya çıktı.

0 yorum: